Girişimcilik Destekleri

KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamında İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olmak üzere 2 destek verilmektedir. 

Proje süresi 36 aydır. 

İş Kurma Desteği

İş kurma desteği kapsamında aşağıda belirtilen kalemlere %100 oranında ve geri ödemesiz destek verilir.

  • Kuruluş Desteği kapsamında, gerçek kişi işletmelere 10.000 TL, sermaye şirketi (LTD, A.Ş.) işletmelere 20.000 TL verilmektedir. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000 TL ilave edilir.
  • Personel Giderleri Desteği kapsamında, SGK prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem (yıl) için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek sağlanır. Yılda bir kez ve 3 yıl boyunca bu destekten yararlanılabilir.

İş kurma desteğine KOSGEB tarafından destek verilen tüm şirketler başvurabilir. 

 

İş Geliştirme Desteği

Hazırlanacak projede aşağıda belirtilen harcamaların %80’i 1.500.000 TL'ye kadar geri ödemeli olarak desteklenir. 

  • Personel Giderleri Desteği
  • Makine-Teçhizat ve Kalıp Giderleri Desteği
  • Yazılım Giderleri Desteği
  • Hizmet Alımı Giderleri Desteği (eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri)

Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150.000 TL ilave edilmektedir.

Geri ödemeli bu destek için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, geri ödeme programın başlamasından 42 ay sonra başlayacaktır. Geri ödemeler, üçer aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte (12 ayda) yapılır. 

İş kurma ve iş geliştirme desteğinden birlikte yararlanan bir işletmenin alabileceği toplam destek tutarı en fazla 2 milyon TL’dir.

 

İş Kurma ve İş Geliştirme Destek Programına Başvuru Şartları

  • İş Kurma Desteğine başvuru yapmadan önce girişimci geleneksel girişimci eğitimini tamamlamalıdır. İş Geliştirme Desteğine başvuru yapmadan önce ise girişimci, ileri girişimci eğitimini tamamlamış olmalıdır. Eğitim ve sertifika hakkında bilgi almak için tıklayınız.

  • Girişimcinin destek programı başvurusunda bulunduğu işletmede münferiden temsile yetkili olarak kurucu ortak payı en az %50 olmalı ve bu payın destek programı süresince %50’nin altına düşmemesi gereklidir.

  • İş kurma desteğine işletme kuruluş tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde, iş geliştirme desteğine ise işletme kuruluş tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde başvuru yapılabilmektedir.

  • İş kurma desteğine başvuru yapılabilmesi için girişimcinin, işletmesinin kuruluş tarihinden 3 yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %25 ve üzeri ortaklığının/sahipliğinin bulunmaması gereklidir.

Makine - teçhizat ve kalıp giderleri desteği kapsamında işletmenin desteklenen projesi ile ilgili olarak, proje süresi içerisinde satın alınan yeni makine, teçhizat ve kalıp giderleri ile yeni olmayan ancak elektrik motorları en az IE2 verim sınıfında olan makine giderleri desteklenir.

 


Ne Yapıyoruz?

Destek kalemlerinin hatasız ve en kısa sürede bütçenize kazandırılması için destek başvuruları öncesinden, desteklerin banka hesaplarına geçmesine kadar tüm süreçlerde danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Detaylı bilgi ve hizmet alımı için bizi  arayabilir ya da  e-posta gönderebilirsiniz.

Whatsapp